EPC Attest: Essentieel voor een Energiezuinige Woning

Bij de aankoop of verkoop van een woning komt veel kijken. Een belangrijk document dat vaak over het hoofd wordt gezien is het Energieprestatiecertificaat (EPC). Dit certificaat biedt inzicht in de energieprestaties van je woning en is verplicht bij verkoop of verhuur. Bij epc-assistent.be helpen wij je graag bij het verkrijgen van dit essentiële attest, zodat je precies weet hoe energiezuinig je woning is en wat je kunt doen om dit te verbeteren.

Wat is een EPC Attest?

Een EPC attest is een officieel document dat de energieprestatie van je woning aangeeft. Het certificaat toont de energiewaarde van je woning op een schaal van A (zeer energiezuinig) tot F (zeer energie-intensief). Het EPC attest is verplicht bij de verkoop of verhuur van woningen in België en wordt opgesteld na een grondige inspectie door een erkende expert zoals epc-assistent.be.

Waarom is een EPC Attest Belangrijk?

  • Wettelijke Verplichting: Bij verkoop of verhuur van een woning is een geldig EPC attest verplicht.
  • Inzicht in Energieverbruik: Het geeft een duidelijk beeld van de energiezuinigheid van je woning.
  • Waarde Verhoging: Een gunstig energielabel kan de waarde van je woning verhogen en aantrekkelijker maken voor kopers.
  • Duurzaamheid: Het certificaat helpt bij het identificeren van mogelijkheden om je woning energiezuiniger te maken.

Hoe Helpt epc-assistent.be bij het Verkrijgen van een EPC Attest?

Bij epc-assistent.be zorgen wij voor een naadloze ervaring bij het verkrijgen van je EPC attest. Onze erkende experts voeren een uitgebreide inspectie uit van je woning, waarbij we de isolatie, het type verwarming en de ventilatie evalueren. Op basis van deze gegevens stellen wij een gedetailleerd EPC attest op dat je kunt gebruiken bij de verkoop of verhuur van je woning.

Daarnaast bieden wij advies en ondersteuning voor het verbeteren van je energielabel. Na het verkrijgen van je EPC attest kun je kiezen voor een volledige renovatiebegeleiding, inclusief:

  • Planning: Wij maken een gedetailleerd stappenplan voor de uitvoering van de benodigde renovaties.
  • Vergunningen: Wij regelen de benodigde vergunningen en zorgen ervoor dat alles wettelijk in orde is.
  • Subsidies: Wij onderzoeken beschikbare subsidies en helpen je deze aan te vragen.
  • Oplevering: Wij coördineren de uitvoering en zorgen voor een tijdige oplevering van het project.

Neem Contact op met epc-assistent.be

Wil je zeker zijn van een geldig EPC attest voor je woning? Neem vandaag nog contact op met Contacteer jouw assistent Contact | EPC-Assistent Wij staan klaar om je te ondersteunen bij elke stap, van het verkrijgen van het attest tot het uitvoeren van renovaties. Laat ons je helpen een energiezuinige en duurzame woning te realiseren.

Scroll naar boven